Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Научна конференция в София: "Климатични рискове в Черноморския регион"

Снимка: БГНЕС

"Климатични рискове в Черноморския регион" е темата на научна конференция, която организират Българската академия на науките и Министерството на околната среда и водите. Конференцията ще бъде открита от председателя на БАН академик Юлиан Ревалски, министъра на околната среда и водите Петър Димитров и председателя на постоянната комисия по култура и образование към Столичния общински съвет Мирослав Боршош. 

Конференцията е част от съпътстваща програма, която Министерството на околната среда и водите организира по повод 61-вата сесия на Междуправителствения панел на ООН по изменение на климата.

Тази година България е домакин на срещата, която ще се проведе от 26 юли до 2 август. За нея ще пристигнат 500 делегати от 150 страни. Те ще обсъдят научни разработки и изследвания, които ще станат основа за политически решения в областта на климата по целия свят.

По време на научната конференция в БАН ще се дискутират теми свързани с климатичните промени в Черно море и Световния океан. Учените ще говорят за повишаването на морското равнище, промяната в солеността и реакцията на черноморската екосистема с акцент върху рибите, мекотелите и аквакултурите.

Ще бъдат разгледани и крайбрежните води на Черно море с фокус върху въздействието на климатичните промени, рисковете и адаптацията. 



По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна