Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков се завърна в Олимпиакос

Александър Везенков
Снимка: БТА

Спортист номер 1 на България Александър Везенков официално се завърна в отбора на Олимпиакос. Грандът от Пирея обяви входящия трансфер на крилото, което слага подписа си върху петгодишен договор. 

От клуба публикуваха емоционален видеоклип, в който се вижда как Везенков влиза отново в Двореца на мира и приятелството и облича екипа си, като заедно с това преминават и някои от най-паметните му моменти от предишния му петгодишен престой в отбора.

По информация на гръцките медии Везенков ще си заработи общо 18.5 милиона евро през следващите пет сезона, като с различните включени бонуси в сделката тя може да нарасне до общо 20.5 милиона евро. Двукратният Спортист №1 на България ще печели по 3.7 милиона годишно и ще се превърне в един от най-скъпоплатените баскетболисти в Европа.

Както е известно, през последните седмици Везенков и Торонто Раптърс обсъждаха различни варианти за разтрогването на договора му в НБА, като в крайна сметка канадците уважиха желанието на българина и го освободиха, за да може той спокойно да се завърне в европейския баскетбол. За целта крилото трябваше да се откаже от гарантираните си $6.6 милиона, които щеше да получи под формата на възнаграждения за сезон 2024/25.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени