Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков: Целта в Олимпиакос винаги е върхът

Александър Везенков говори пред медиите.
Снимка: БТА

Българският баскетболист Александър Везенков се завърна в Олимпиакос и бе представен официално на пресконференция в Атина, след като по-рано днес от гръцкия гранд обявиха неговия трансфер.

Двукратният спортист на годината у нас, който спечели наградата за Най-полезен играч в Евролигата с екипа на Олимпиакос през 2023-а година, се завръща в Пирея след един сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Новият договор на тежкото крило с гръцкия клуб е за пет години.

Официалното представяне на Везенков бе насрочено за 15:00 часа, но се забави, защото българският баскетболист бе посрещнат от множество фенове на Олимпиакос пред входа на залата. 

"Благодаря на клубните шефове, без които моето завръщане нямаше да е възможно. Благодаря и на хората, които бяха тук в жегата, за да ме посрещнат. Олимпиакос е моето семейство. Щастлив съм отново да съм тук. Целта винаги е върхът“, заяви Везенков.

Той се върна и към престоя си в НБА с екипа на Сакраменто Кингс. 

"Мислех за това дали искам втори шанс в НБА и дали мога да се справя по най-добрия начин. Първата ми година беше трудна. Самата възможност да си на едно място с толкова много талантливи играчи, те научава на много. Това беше едно училище. Най-важното нещо за мен обаче е да бъда щастлив и да се боря за титли. В Торонто разбраха ситуацията и какво искам, за което им благодаря", обясни баскетболният национал.

"Наясно съм с напрежението, което следва, но обичам да поемам отговорност. Ще продължа да работя здраво и да давам 100 процента от себе си. Знам, че мога да бъда критикуван. Щастлив съм отново да се върна при моето семейство", каза още Везенков.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени