Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армията праща брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете в Елин Пелин

Снимка: БТА

Всичко е под контрол, няма нужда да се всява паника, каза служебният премиер Димитър Главчев, който дойде на мястото на пожара в складовете за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. Според него нуждата от евакуация се преценява на място, но е по-добре да се вземат повече мерки от необходимото.

Главчев допълни, че се очаква армейски брониран джип, който може да проникне по-навътре в пожара.

Има достатъчно линейки, говорено е с министъра на здравеопазването. 4 или 5 са пострадалите, не може да се влезе вътре, за да се установи. Клиниките по токсикология и спешните отделения във ВМА и в "Пирогов" са в готовност.

От армията идва брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете, каза служебният премиер.

Собственикът на складовете го няма, работниците са запознати със складовете, къде какво има, те помагат на пожарникарите, обясни вътрешният министър Калин Стоянов.


Собственикът на склада пътува, складът е с най-доброто високотехнологично оборудване. С това видеонаблюдение се надявам да установим причините за пожара. На този етап се счита, че в складовете има вещества за фойерверки. При проверка преди три месеца не са установени никакви нарушения, каза Атанас Илков от ГД "Национална полиция". 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени