Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютант провали Ботев в дербито на Пловдив

Футболистите на Ботев и Локомотив завършиха наравно 2:2 в 119-то футболно дерби на Пловдив

Ботев и Локомотив завършиха наравно 2:2 в 119-ото издание на пловдивското дерби. Двата тима се срещнаха в двубой от втория кръг на Първа лига и предложиха зрелищен сблъсък пред около 15 000 зрители на стадион „Христо Ботев“. 

Никола Илиев даде аванс на „жълто-черните“ в 17-ата минута, а в 56-ата Мичи Нтело изравни. "Жълто-черните" отново излязоха напред в резултата в 72-ата минута с попадение на Ехидже Укаки, но във втората минута от добавеното време на мача Жулиен Лами донесе точката на своя отбор, възползвайки се от грешка на вратаря Ханс Кристиан Бернат, който направи официалния си дебют за състава на Ботев.

Пловдивското дерби бе белязано от няколко инцидента, след като преди началото на двубоя се стигна до сблъсък между привържениците на двата отбора, а в 70-ата минута на мача пък част от феновете на „канарчетата“ се сбиха помежду си в Южната трибуна и това наложи намесата на полицията.

Преди началото на срещата от Ботев (Пловдив) наградиха Радина Величкова, която спечели златен медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия.

Домакините започнаха по-активно срещата и в 13-ата минута бяха много близо до гол. Николай Минков центрира от десния фланг към наказателното поле, където двама защитници на Локомотив се разминаха с топката и тя падна на крака на Никола Илиев, чийто изстрел от около 11 метра бе отразен с крак от Мартин Луков. 

Четири минути по-късно обаче юношата на „жълто-черните“ даде преднина на своя тим. Константинос Балоянис центрира отляво към Акере, той свали с гърди към Илиев, който залъга двама противникови играчи и технично преодоля Луков за 1:0. 

В 34-ата минута Джейм Ето‘о пробва изстрел от над 25 метра, попаднал право в ръцете на стража на Локомотив. 

Втората част обаче започна с отличен шанс за „железничарите“. Още преди да бяха изтекли и 60 секунди след подновяването на играта футболистите на Любослав Пенев разгърнаха бърза контраатака, на върха на която се озова Мичи Нтело. Белгийския нападател бе изведен от Димитър Илиев сам срещу Ханс Кристиан Бернат и опита да го залъже, но се забави и завършващият му удар бе блокиран с глава от Антоан Конте. 

В 48-ата минута „смърфовете“ отново бяха близо до изравнително попадение. Топката бе центрирана от левия фланг към Мартин Петков в наказателното поле, той свали около точката за изпълнение на дузпа към непокрития Георги Каракашев, който обаче шутира над напречната греда. 

В 56-ата минута Локомотив изравни. Отново Димитър Илиев пусна хитър пас зад защитата на Ботев и изведе Мичи Нтело отляво в наказателното поле, като този път таранът успя да пусне топката под плонжа на Бернат и реализира за 1:1. В 72-ата минута играчите на Душан Керкез отново излязоха напред в резултата. Константинос Балоянис получи отляво в наказателното поле и върна на втора греда към непокрития Укаки, който засече в мрежата на Луков за 2:1. В 75-ата минута Ивелин Попов изведе Мартин Секулич сам отляво в наказателното поле, но завършващият изстрел на хърватина премина покрай гредата. 

Осем минути след това Джеймс Ето‘о опита да намери Кристиан Нвачукву с дълго подаване зад защитата. Мартин Луков излезе напред и изчисти с глава, но топката падна на крака на Ивелин Попов, който пробва да реализира в опразнената врата с изстрел от над 35 метра. Стражът на Локомотив обаче възстанови позицията си навреме и успя да се справи. 

Във втората минута от добавените девет като продължение на мача Локомотив изравни. Мартин Хайдаров шутира коварно от около 25 метра, топката тупна пред Ханс Кристиан Бернат, който не успя да улови и при добавката Жулиен Лами вкара в опразнената врата за 2:2, като по този начин оформи крайния резултат.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна