Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двете жертви в складовете с пиротехника край Елин Пелин са загинали от взрива

Снимка: БТА

Взрив е причинил смъртта на двамата, чиито тела бяха открити вчера до складовете за пиротехника в с. Гара Елин Пелин. Това е заключението на съдебния медик, съобщи окръжният прокурор на София област Наталия Николова. Тя уточни, че предстои назначаването на ДНК експертиза. Днес ще продължи работата на разследващите с разпити на свидетели.

До момента по делото са разпитани осем души, днес предстоят разпити на още свидетели - основно пожарникарите, пристигнали първи на мястото и оказали помощ на двамата пострадали, впоследствие починали в "Пирогов", каза Николова.

Засега е огледана едва една осма от територията на складовете. Все още не са изследвани записи от камери и не може да се каже дали съдържат информация, или са напълно унищожени, каза на брифинг пред журналисти следователят от Националната следствена служба (НСлС) Иван Делчев.

Областният управител събира на работна среща представители на държавните институции в Софийска област и общинските власти в Елин Пелин. На срещата ще бъде направен анализ на действията на компетентните областни институции след взривовете в складовете край Гара Елин Пелин. Ще бъде обсъдено извършването на оценка на щетите и възможностите за тяхното преодоляване.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени