Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович срещу Циципас в Париж

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович продължава да преследва мечтата си да спечели олимпийската титла, която липсва в изключителната му кариерата.

Той се класира за четвъртфинал в Париж, след като надигра германеца Доминик Кьопфер със 7:5, 6:3 за час и 37 минути игра. Така Джокович, който е номер 1 в схемата заради отсъствието на Яник Синер, ще играе в следващата фаза с Стефанос Циципас от Гърция.

Джокович имаше затруднения само в първия сет, като двамата си размениха по един пробив и се стигна до 5:5. При този резултат сърбинът поведе, а след това проби германеца, за да избегне несигурността на тайбрека.

Във втория сет Джокович поведе набързо с 3:0 и след това поддържаше спокойно аванса си за крайното 6:3.

Кьопфер бе по-добър при асовете - 7 на 5 и двамата направиха по 19 печеливши удари, но Джокович бъркаше по-малко и логично имаше голяма предимство при ретурите.

В другия ранен мач Циципас се наложи над аржентинеца Себастиан Баес със 7:5, 6:1 за малко повече от час и 20 минути на корта. Мачът започна по-добре за Баес, който направи ранен пробив и поведе с 2:0. Циципас обаче бързо върна пробива и изравни за 2:2. Последва нов пробив за Баес, който при 5:4 сервираше за първата част, но гъркът успя да се защити, изравни, а след това спечели всички геймове до края за 7:5.

Във втория сет превъзходството на Циципас бе голямо, като той поведе с 5:0, преди Баес да запише срещу името си един гайм, но всички приключи в седмата част - 6:1.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна