Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

| обновено на 01.08.24 в 08:13

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят.

При гасенето са пострадали двама огнеборци, пламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара.

Заради догарянето на огнищата над района продължава да се носи дим, но вече не толкова гъст. Вятърът го разнася в посока Пловдив. Пътят към Царацово, отбивка от пловдивското Голямоконасрско шосе, е отворен за движение.

Станциите на РИОСВ не отчитат замърсяване на въздуха, съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева и допълни, че замерванията ще продължат през целия ден. 

Ситуацията е значително подобрена, започваме разчистване, за да погасим отделните тлеещи огнища, каза гл. инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна. 

Кметът на Царацово Димитър Петков опроверга твърдението, че заради пожара жителите на селото са напуснали населенето място.

Пожарът засегна и намиращата се до предприятието фирма за международни превози. Изгорели са два влекача. 

Двама пожарникари пострадаха леко. Единият е бил прегледан и освободен за домашно лечение с леки изгаряния, другият е с контузия на крака. 

Тепърва ще се разследват причините за пожара. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна