Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС изслушва вътрешния министър за системни нарушения от страна на мотоциклетисти

Снимка: БТА

С изслушване на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще започне работата си Народното събрание. В програмата на депутатите е включен и проект на решение за оказване на помощ на пострадали от пожарите в община Болярово.

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде изслушан относно сигнали на граждани за системни нарушения на мотоциклетисти, които не спазват нормите за шум и затрудняват живеещите в крайпътни имоти. Вносители на искането за изслушване са депутати от ПП-ДБ.

В програмата са включени и няколко проекти на решения. Депутати от ГЕРБ-СДС настояват министърът на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти, включително чрез създаване на специализирана електронна система, която да събира сигнали и да се идентифицират високорискови райони.

От "Възраждане" настояват парламентът да задължи МС за незабавни действия за осигуряване на условия за настаняване на пострадалите от пожарите в община Болярово, включително целева месечна помощ от 120 лв. за ток на домакинство, и възстановяване на разрушените терени. От ПП ДБ предлагат да бъде създадена нова Временна комисия за проверка на информацията за корупционни практики и злоупотреби на кмета на община Доспат Елин Радев.

На първо гласуване в зала влизат и промени в законите за счетоводството и за независимия финансов одит.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна