Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: В 50-ото НС има формирано мнозинство в лицето на Пеевски, Костадинов и Петков

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента, че в 50-ото Народно събрание има формирано мнозинство в лицето на Пеевски, Костадинов и Петков. Коментарът му беше по повод създадената вчера временна парламентарна комисия за проверка на кмета на Доспат от ГЕРБ - Елин Радев.

"Те си се събират на мнозинства. Това, което говорят при вас - от медиите, няма нищо общо с практиката. Как се събраха вчера срещу кмета на ГЕРБ? Окей, откога парламента се занимава с кметовете и вие представяте ли си сега като почваме всеки ден да пускаме сигнали и да искаме комисии срещу кметовете на другите партии. Това ли е ролята на парламента? Но те вчера ни демонстрираха мнозинство. Да им е честито. А какво ще стане след месеци, само Господ разполага. Аз знам, че корупцията по високите етажи на властта последните 4 години не се води. ГЕРБ не участва и няма нито един човек от първия етаж. Надолу имаме, нагоре нямаме, не знам какво става, г-н Пеевски, а да ви кажа честно и вече не ме интересува", каза Борисов.

По отношение на третия мандат и бъдещите разговори с ИТН, Борисов заяви: "Много сериозна нагласа, с уважение, с разбиране и време за държавници".


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени