Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След разговорите с ИТН:

"Възраждане" няма да застане зад правителство, подкрепено от представители на ДПС

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" няма да застане зад правителство, което ще бъде подкрепено с представители на ДПС -  без значение дали ще е без Пеевски. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той посочи, че страната има нужда от хомогенно правителство, дори при по-ниска избирателна активност.

Това стана ясно след близо тричасов разговор по управленски приоритети с ИТН.

"Разговорите, които вие водихте до момента, показват, че имате подкрепа от страна на ДПС без Пеевски. Ние не правим разлика между ДПС с и без Пеевски. ДПС е просто ДПС. Разбира се, Пеевски е "тумор", който трябва да бъде изрязан от българската политика. Това обаче не променя генезиса на Пеевски, защото очевидно е, че хранителната среда за него продължава да стои, и ако днес се махне Пеевски, утре ще се появи друг Пеевски, който пак да контролира съдебната система, пак да контролират финансовите потоци през обръчите от фирми", посочи след края на разговорите Костадин Костадинов.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов подчерта, че решението на "Възраждане" е емоционално и идеологическо, но е тяхно право:

"Ако ние не набираме общи точки и не си помагаме в такива ситуации, няма да има хомогенно правителство. Можем да се увеличим резултата - вие малко и ние малко, на други да падне, но няма да е това, за което говорим - за хомогенно правителство".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна