Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Ботев победи с 1:0 Крумовград
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“.

Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ реализира Джеймс Ето‘о в 52-ата минута на мача.

В 9-ата минута символичните гости от Ботев стигнаха първи до шанс да открият резултата.

След късо изпълнение на корнер топката бе центрирана в наказателното поле, където Антоан Конте се извиси и стреля с глава от няколко метра, но Янко Георгиев показа отличен рефлекс и успя да парира, а след това Вячеслав Велев изчисти в корнер. 

Домакините отговориха три минути по-късно. Лукас Сантана се бе включил в атака и пробва изстрел от границата на наказателното поле, попаднал право в ръцете на Ханс Кристиан Бернат. 

В 22-ата минута Константинос Балоянис опита центриране от левия фланг, което рикошира в крак на бранител в синьо и топката се завъртя коварно към горния десен ъгъл на вратата на Крумовград.

Янко Георгиев обаче внимаваше и изби в ъглов удар. 

Точно след половин час Мартин Секулич бе изведен добре отляво зад защитата на Крумовград, но се забави със завършващия си изстрел и той бе блокиран.

Три минути след това Самуел Акере шутира неточно от около 20 метра. Последва нов далечен удар на Джейм Ето‘о, прелетял малко над напречната греда. 

В 41-ата минута играчите на Атанас Рибарски стигнаха до втори точен изстрел. Отправи го Диего Рапосо, но Ханс Кристиан Бернат отрази.

Втората част стартира с възможност пред вратата на Крумовград. Стражът на домакините обаче на мястото си при удар на Йонас Там, който засече центриране от корнер на Балоянис. 

По-активната игра на „канарчетата“ все пак даде резултат в 52-ата минута, когато играчите на Душан Керкез поведоха в резултата.

Джеймс Ето‘о се разписа с прецизен изстрел от около 25 метра, който не остави шансове на Янко Георгиев. 

Две минути след това „жълто-черните“ можеха да реализират втори гол по сходен начин, но изстрел на Самуел Акере от границата на наказателното поле премина на сантиметри покрай гредата. 

В 65-ата минута Мартин Секулич пропусна чудесна възможност да удвои преднината на своя тим. Хърватският нападател се възползва от грешно подаване на Вячеслав Велев назад към Янко Георгиев и се озова сам срещу стража на Крумовград. Секулич обаче се засуети и ударът му бе спасен. 

Четири минути след това влезлият като резерва за Крумовград Рафаел Фуртадо засече с глава центриране от левия фланг, но топката премина над напречната греда.

В 82-ата минута новото попълнение на "жълто-черните" Алекса Мараш, който записа своя официален дебют за Ботев, получи шанс да стреля от близка дистанция, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер. 


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна