Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Дунев влезе в Къщата на олимпийците в Париж

Красимир Дунев с Еберхард Гингер (Германия) и Анри Боерио (Франция)
Снимка: Личен архив

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев вече е част от Къщата на олимпийците в Париж.

Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година беше поканен да посети едно от най-емблематичните места във френската столица по време на Игрите и получи наградата "Олимпийци за цял живот" на Световна асоциация на олимпийците, чийто патрон е принцът на Монако - Алберт Втори.


По време на награждаването Красимир Дунев беше в компанията на един от най-емблематичните гимнастици, на чието име е кръстен един от най-използваните елементи в гимнастиката Еберхард Гингер  (Германия) и на Анри Боерио (Франция), които са бронзови медалисти на висилка от Игрите в Монреал 1976.

Къщата на олимпийците в Париж се намира в сградата на централата на банка Caisse d'Epargne, която обявена за паметник на културата от френското Министерство на културата и обикновено не е отворена за посетители.


Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев коментира пред БНР представянето на Валентина Георгиева и на Кевин Пенев на олимпийския турнир в Париж.

„Очевидно не съм добър пророк, защото казвах, че Валя ще надмине успехите на нейния треньор Филип Янев, който е пети на олимпийски игри, но и тя също стана пета Уникално. Това е успех, тя написа история на спортната гимнастика. Постижението и е уникално. Не веднъж съм казвал, че Валя имаше уникална година и израсна толкова много – физически и психически, за да направи тези прескоци. Това е огромно постижение, всички знаем, какво се случи с нея, каква операция имаше. Тя има възможност да вдигне прескоците и ще го направи. За Олимпиадата не и достигна малко време“, коментира Дунев.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна