Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев би приел да бъде отново служебен премиер

Димитър Главчев
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че ще приеме да стане отново служебен министър-председател, ако президентът Румен Радев му възложи този пост.

"Ако президентът ми предложи, бих приел да стана служебен премиер. Но първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", каза Главчев.

Той допълни, че би приел отново поста заради добрата работа на неговия екип, който "си върши работата добре":

"Няма от какво да се срамуваме, а напротив вършим си работата, според мен прилично. Да не забравяме, че организирахме избори - прозрачни и честни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, аз съм готов да споря - не само аз, а и всички, които работим в правителството. Освен това - да, ще приема и заради целия екип, който, според мен, работи много добре през този период".

Президентът Румен Радев отново задвижи конституционната процедура за  назначаване на служебно правителство и за насрочване на предсрочни избори. За служебен премиер той избира от списъка в който попадат председателя на НС, но Рая Назарян отказа днес на държавният глава да поеме поста.  В така наречената "домова книга " следват управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

По-рано днес:

По публикацията работиха: Мария Йорданова, Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна