Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Айк Мнацаканян започва срещу световния вицешампион

Айк Мнацаканян
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът ни Айк Мнацаканян стартира срещу европейския първенец от Рим 2020 и вицешампион от последните две световни първенства Санан Сулейманов (Азербайджан) на олимпийския турнир по класическа борба в категория 77 килограма. Двубоят е последен от програмата осминафиналите на тепих А утре и се очаква да започне след 13:00 часа.


28-годишният Мнацаканян, който е роден в Грузия, участва на втората си Олимпиада, след като при дебюта си в Токио 2020 завърши 12-и. Той е бронзов медалист от световните първенства в Будапеща 2018 и Астана 2019, но в категория 72 килограма, а последното му по-сериозно постижение при 77-килограмовите е бронз от Евро 2022 в Будапеща.

27-годишният Сулейманов е поставен под номер 2 в схемата на категорията. Той участва за първи път на Олимпийски игри.

Айк Мнацакаян е вторият български национал, който ще излезе на тепиха при класиците. Кирил Милов стартира по-рано днес със загуба при най-тежките от Ясмани Акоста Фернандес (Чили).

Третият представител на страната в класическия стил - европейският шампион от Рим 2020 Семен Новиков, ще започне олимпийското си участие в сряда при 87-килограмовите, като жребият за категорията му е утре.
По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна