Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов с нов шанс да се бори за медал в Париж

Кирил Милов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кирил Милов получи шанс да се бори за медал на олимпийските игри в Париж, след като беше изтеглен за репешажите в категория 130 килограма в класическата борба. Това стана възможно, след като Ясмани Акоста Фернандес се класира за финала в категорията, след успех над китаеца Линчжъ Мън. Победата на представителя на Чили срещу китайския съперник дойде по същия начин, както и триумфът му срещу Милов в осминафиналите по-рано през деня.

Той изостана с една техническа точка в първата част, след което на него му бе присъдена такава и резултатът беше изравнен. Срещата завърши при 1:1, а според правилата на борбата предимство има борецът, който е отбелязал своята точка последен.

Това ще даде шанс на Милов да участва в мач за бронзовия медал. За целта той ще трябва да мине през репешаж утре. В него българинът ще се изправи срещу Мохамед Абделлатиф от Египет, който загуби от Акоста Фернандес на четвъртфиналите. Схватката между двамата е втора в програмата и би трябвало да започне около 12:10 часа българско време.

В борбата за златото Акоста Фернандес ще срещне тоталния доминатор Михайн Лопес от Куба, който ще излезе за петото си поредно олимпийско злато. Той е непобеден от Пекин 2008 насам.
По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна