Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Искат оставката на Антон Славчев, защото е спечелил конкурс за прокурор

Делян Пеевски
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Изпълняващият длъжността председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев е спечелил конкурс за прокурор и затова му искат оставката, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски:

"Защото е спечелил конкурс за прокурор в Градска прокуратура и се нуждаел от освобождаването от длъжността на председател, за да стане прокурор при другия удобен - главен прокурор Сарафов, който отново работи за този кръг. Направете справка кой освободи 200 млн. – лицето Антон Славчев, не на Пеевски, на Прокопиев – това е един служител на мистър Кеш. Проверете колко често е имал срещи с Копринков, какви са му отношенията с Прокопиев и защо 200 млн. са освободени, които е трябвало да отидат в хазната, от този човек, който е ограбил с незаконната приватизация "Каолин", "Дамяница" и други предприятия българския народ, благодарение на Иван Костов".

Пеевски отговори задочно на изказване на президента Румен Радев. Държавният глава заяви, че няма да назначи за служебен премиер удобен човек, заради когото е имало план да бъде отстранена от поста председател на Народното събрание Рая Назарян:

"Изключително съм притеснен за него дали той знае кой е. Досега си мислех, че е мистър Кеш, който живее в трезора, но вече при тази констатация, че ще назначава или няма да назначава Господ, съм много притеснен от въздуха, който дишат със селския кръчмар Копринков. Изключително объркани хора, за да направи такова изказване… нека да имаме страх от Господа".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна