Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенско протестираха заради некачествен ремонт на път

Снимка: БТА

В Плевенско протестираха заради некачествен ремонт на пътя Кнежа - Плевен. Жители на град Искър настояват спешно да бъде отново ремонтиран заради образувалите се опасни коловози.

Неравната настилка е заплаха за движението, вече има и нанесени щети на автомобили. Ремонт е правен преди около два месеца.

"Вследствие на липсата на комуникация между институциите доведе до това, че път от републиканската пътна мрежа, който преминава през общината, е в недобро състояние и граждани направиха мирен протест, който протече в рамките на 35-40 минути и се надяваме, че държавата ще вземе своевременни мерки.

Положението не е добро, с оглед на огромния трафик на камионите - между 3 000 – 3 500 тежкотоварни автомобила, които във всички случаи компрометират пътя. С оглед на това, че не контролират и не ограничават движението на тежкотоварните автомобилите и високите температури. АПИ да вземе своевременни мерки да реши проблема", коментира пред БНР Иван Йолов, кмет на град Искър.

От Областно пътно управление в Плевен уточниха, че фирмата изпълнител ще направи новия ремонт за тяхна сметка, тъй като пътят е в гаранция.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна