Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в четири спорта днес на Игрите

Карлос Насар е фаворит в категория до 89 кг.
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Български спортисти в четири спорта ще участват днес на олимпийските игри в Париж. Реални шансове да спечелят медали, след четирите отличия за страната ни вчера, имат щангиста Карлос Насар и гимнастичката Боряна Калейн. Сигурно, поне сребърно отличие, си гарантира борецът Магомед Рамазанов, който е на финал довечера.

В 11 часа започват квалификациите на ансамблите в художествената гимнастика. Наследничките на "златните момичета" ще се борят за класиране на финалите в събота, където ще играят осем от 14-те ансамбъла.

В 12:30 часа Биляна Дудова започва в борбата до 82 килограма. Първата ѝ съперничка е шведката Сара Линдборг. При успех световната и четирикратна европейска шампионка продължава на четвъртфинал, а после може да се бори и на полуфинал.

От 14 часа започват полуфиналите в петобоя, където участва Тодор Михалев.

В 15:30 часа стартират финалите в художествената гимнастика, индивидуално, където ще стискаме палци на Боряна Калейн.

Карлос Насар започва в категория до 89 килограма във вдигането на тежести в 16 часа. Той ще вдига четвърти от 12 записани щангисти.

В 21:30 часа е финалът в свободния стил на борбата, където Магомед Рамазанов ще излезе срещу иранеца Хасан Язданичарата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна