Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров за марката "ДПС": Патентована е 90-та година!

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Марката "ДПС" е патентована още 90-та година, още от основаването на Движението за права и свободи. Това каза на брифинг в парламента Джевдет Чакъров в отговор на въпрос за подадена заявка от 29 юли в Патентното ведомство за регистрация на марка "ДПС".

"Това са формалности, които в момента се извършват", обясни Чакъров.

Както вече знаете от БНР – заявка за регистрация на марка "ДПС Движение за права и свободи" е постъпила в Патентното ведомство, но на страницата на ведомството не е упоменато от кого.

От Патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словесни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното изписване е: "ДПС - Движение за права и свободи".

Към момента заявката е със статус "подадена" и тепърва следва да се извърши експертиза, ако в законовия срок бъдат заплатени дължимите държавни такси.

Според практиката на Патентното ведомство и на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост, едва след това може да се публикува името на заявителя.

При липса на плащане, заявката се счита за оттеглена и производството по нея се прекратява, се уточнява в отговора от Патентното ведомство до БНР.

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени