Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След европейската Испания грабна и олимпийската титла във футбола

Испания спечели олимпийската титла във футбола при мъжете
Снимка: БТА

Испания победи драматично Франция с 5:3 след продължения и спечели олимпийската титла в мъжкия футбол на Игрите в Париж. Успехът бе измъкнат след много 120 минути битка на стадиона „Парк де Пренс“, а редовното време завърши 3:3. Така „Ла Фурия“ успя да стъпи на върха, след като в Токио загуби в решаващата среща от Бразилия и остана със сребро. Преди два месеца испанците изоюваха и европейската титла във футбола.

Най-важните попадения за Испания бяха дело на Серхио Камейо в 100-ата и 121-ата минута. В първият случай успя да се измъкне зад защитата на Франция отдясно, след като бе изведен от Адриан Бернабе и технично копна топката над вратаря. В 121-ата минута Испания проведе отлична контраатака и Камейо останал сам срещу Ресте не сгреши.

Редовното време на мача завърши 3:3, но французите успяха да наваксат два гола пасив. В 11-ата минута Енцо Мийо даде аванс на „петлите“, но само седем по-късно Фермин Лопес изравни след асистенция на Алекс Баена. В 25-ата минута Лопес вкара своя втори гол с красиво изпълнение, с което направи пълен обрат. Силната игра на „Ла Фурия“ продължи и 180 секунди след това Баена изпълни отлично пряк свободен удар и направи 3:1.

След подновяването на играта Франция тръгна уверено в атака.  В 79-ата минута Магнес Аклшиуш намали изоставането след асистенция на Майкъл Олисе. Активността на „петлите“ бе възнаградена в добавеното време на срещата, когато получиха дузпа. Капитанът Жан-Филип Матета бе точен и изравни резултата. Това не бе всичко за редовното време, след като първо дар на Турентес от Испания се отби от напречната греда, а след него и домакините пропуснаха чрез Олисе.

В продълженията отборът на Испания изглеждаше по-свеж и имаше по-голям късмет, за да не се стигне до лотарията на дузпите благодарение на Серхио Камайо.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна