Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бронзовият" Божидар Андреев ще се жени

Снимка: БГНЕС

Нека мине сватбата и тогава ще мисля дали да продължа с вдигането на тежестите. Това обяви бронзовият медалист от кат. 73 кг. от Олимпийските игри в Париж Божидар Андреев при завръщането си в София преди минути, информира БГНЕС. Веднага след състезанието във френската столица щангистът обяви, че смята да прекрати кариерата си.

"Засега ще си отпочина. Да мине сватбата, след това ще помисля, ще го обсъдя с жена ми, с близките ми и ще реша какво да правя", каза Андреев пред медиите на Летище София. Той ще сключи брак по-късно този месец.

На въпрос на БГНЕС той отговори, че е можел да се справи и с по-голяма тежест, която евентуално би му помогнала за по-предно класиране, но се е съобразил изцяло с треньорската тактика. "Всичко беше измерено до последния килограм. Можех и още повече да направя. Не беше максимумът, но целта беше медал. Неслучайно направих шест успешни опита. Благодаря на треньорите ми, на всички, които са ме подкрепяли и са били до мен. Постижението, което направих, е благодарение и на моя, и на техния труд", коментира 27-годишният Андреев.

"Чувствам се щастлив, радвам се, че годеницата ми дойде да ме посрещне, а още по-доволен съм, че си спазих обещанието и съм зарадвал България", продължи Божидар.

"Доста голяма тежест ми падна, след като спечелих медала. Сега доста по-лесно се диша. Годеницата ми бе един от първите хора, с които се чухме. Говорих още с майки ми, семейството ми", разкри щангистът.

Приятелката му Любка Николова пък разкри, че почти не го е виждала от три месеца: "Идваше за по няколко часа, за ден максимум и това е. Сега ще си наваксаме."

"Казах на Иван Димов да продължава напред, има още много състезания, в категория 66 кг и нагоре ще му е по-добре. Зарадвах се на Карлос Насар, колега ми е. Пожелавам му да продължава да следва мечтите си", похвали съотборниците си Андреев.

На финала той каза няколко думи и за личния си треньор Пламен Братойчев: "От шести клас съм с него, живял съм у тях, помагал ми е много. Той ми е бил много повече от треньор, приемам го като баща". 


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна