Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте интересът към тенис ваканции и турнири за непрофесионалисти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Расте интересът към участието в тенис ваканции, които са свързани с спортни турнири за непрофесионалисти. Те са организирани от най-голямата любителска тенис общност у нас, посочват туроператори, специализирани в тази дейност.

Годишно у нас се организират около 10 турнира, но тенис любителите в България участват в подобни турнири и в чужбина, каза Ивайло Цанков – управител на фирма. Обикновено участниците в тенис ваканциите са семейства с деца, които съчетават спорта с почивката. Турнирите насърчават спорта, но и стимулират туризма, отбелязва Ивайло Цанков:

"Дестинациите са подбрани внимателно, в нашия календар влизат предимно български туристически топ дестинации"

Този начин на активна почивка избират хора със среден и висок стандарт, като цената на пакета за един човек обичайно е между 500 и 1500 лева. В турнирите се включват и много чужденци, които работят в България.

"Имаме от начинаещи до бивши състезатели. Турнирите се провеждат в групи, така че това, което гарантираме на всеки, е минимум брой мачове, което ги поставя на едно ниво всичките".

Спортните успехи на Григор Димитров са сред причините за високия интерес към играта в България в последните години, казва още Ивайло Цанков.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна