Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна творба на Банкси се появи в Лондон

Снимка: Ройтерс

Поредното произведение на известния британски уличен художник Банкси, представляващо протягаща се голяма котка на утринното слънце, беше свалено само часове по-късно, което предизвика негодуванието на събрали се хора в лондонския квартал Крикълууд, където то се появи на неизползвана понастоящем рамка за билборд.

Уличният художник публикува снимка на дизайна в своя Instagram в събота без никакъв надпис, отбелязвайки шестото от поредица произведения на изкуството с животинска тематика през последната седмица.

Около 50-те души, събрали се да направят снимки, обаче не успяха да се порадват достатъчно дълго на творбата, защото полицията отцепи участъка пред билборда преди упълномощени лица да го премахнат.

По-рано Банкси разкри друга творба, изобразяваща пеликани, които вадят риба от табела на магазин за чипс. Това стана в петък в друг лондонски квартал -  Уолтъмстоу.

Хората, които свалиха билборда с котката, заявиха, че това се прави с цел да не бъдат нанесени щети на произведението. Билбордът ще бъде оставен в двор наблизо в очакване някой да го прибере. Полицай на мястото на събитието пък  каза, че собственикът на билборда е казал на полицията, че ще го дари на художествена галерия.

Общо 6 творби на анонимния художник, известен като Банкси, се появиха през последните няколко дни, като той обеща още "летни забавления". 

Вестник "Обзървър" твърди днес, че разполага с информация, че седма негова творба ще се появи скоро на изненадващо място.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна