Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 деца от Босилеград ще летуват в Равда с финансовата подкрепа на НС

Групата от Босилеград отпътува през ГКПП Рибарци и Олтоманци за Черноморието.
Снимка: ФБ/Кирил Фалин

50 деца с трима ръководители тази сутрин заминаха от Босилеград на 10-дневна лятна ваканция в курорта Равда на Черноморието

Почивката се провежда благодарение на финансовата подкрепа на Народното събрание на Република България и партньорството на Културно-информационния център "Босилеград" (КИЦ) с Националния център за ученически отдих туризъм и спорт. 

Почивката за децата от Босилеградско се провежда традиционно в средата на август вече три десетилетия и е пример за активна грижа от страна на законодателната институция на Република България за своите сънародници извън границите на страната.

Тази година имаше неочаквано голям интерес сред учениците, но групата за безплатната почивка е ограничена до 50 деца и трима ръководители, отбелязва на страницата във Фейсбук директорът на КИЦ в Босилеград Иван Николов

За групата  е осигурена храна и нощувки в стаи с три и четири места, а цената на превоза от Босилеград до Равда и обратно и застраховките са за тяхна сметка.

Още десетина души са попълнили свободните места в автобуса и в базата в Равда, но те ще летуват за собствена сметка.

Въпреки честата смяна на състава на депутати в Народното събрание всяка година парламентът осигурява средства за 10-дневна почивка за по 50 деца от Босилеград и за 50 техни връстници от Цариброд, както и за 40 от община Звонци, Пиротски окръг, Сърбия, с ръководителите на групите. 

Народното събрание покрива разходите за храната и нощувките, а транспортът и застраховката са за сметка на самите участници. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна