Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън заяви пред CBS, че Тръмп е "истинска опасност за американската сигурност"

Автор:
Президентът на САЩ Джо Байдън кара велосипед в Рехобот Бийч, щата Делауеър, 11 август 2024 година
Снимка: АП/БТА

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в първото си телевизионно интервю, откакто се отказа от надпреварата за Белия дом, че кандидатът на републиканците Доналд Тръмп е "истинска опасност за американската сигурност".

"Запомнете думите ми - ако той спечели...тези избори, гледайте какво ще се случи", каза Байдън пред CBS News в интервю, излъчено днес.

"Това е опасност, той е истинска опасност за американската сигурност. Вижте, намираме се в преломен момент в световната история. Демокрацията е ключът", отбеляза Байдън в интервюто.

Той заяви още, че ще агитира за кандидата за президент на Демократическата партия Камала Харис в щата Пенсилвания, който се очаква да бъде от ключово значение за спечелване на президентските избори през ноември, предава Ройтерс.

Байдън отговори утвърдително на въпрос дали ще агитира за Харис. По думите му той и губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро "организират предизборна обиколка в Пенсилвания". "Ще агитирам и в други щати и ще направя всичко, което Камала смята, че ще помогне най-много", добави той.

Харис обяви миналата седмица, че губернаторът на Минесота Тим Уолц ще бъде нейният кандидат за вицепрезидент.

"Той е мой тип човек, той е истински, той е умен, познавам го от няколко десетилетия. Смятам, че това е адски добър отбор", коментира Байдън.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна