Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синоптиците предупреждават: Опасни горещини в цялата страна днес

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен за днес от Националния институт по метеорология и хидрология. Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради горещините.

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 23°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Заради жълтия код за опасно високи температури, в цялата страна е обявена и особено висока опасност от пожари.

Пожароопасно остава в цяла България, като най-високи са стойностите в Северна България - от Видин до Велико Търново и Русе включително, в Горнотракийската низина и в районите на Странджа, Сакар и Източните Родопи, както и по долината на река Струма.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна