Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Снимка: ОД на МВР - Монтана

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец.

Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра.

Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са транспортирани до болницата в Монтана, като единият е с порезна рана на ръката, а другият със затруднено дишане и счупени 3 ребра.

По-леко пострадалият е освободен за домашно лечение, а другия е транспортиран за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение във Враца.

По случая е извършен оглед на местопроизшествието от дежурен следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура Монтана. Образувано е следствено дело. Пожарът в района на квартал "Изток" във Вършец е локализиран. Към момента екип на пожарната в курортния град е на дежурство в района.

Към 300 декара сухи треви и храсти са изгорели. Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров благодари на огнеборци, горски служители и доброволци и призова гражданите да избягват да палят огън на открито.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна