Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Павлова би приела да продължи да ръководи правосъдното министерство

Мария Павлова
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Министърът на правосъдието в служебния кабинет на Димитър Главчев би приела да продължи да ръководи ведомството, ако Горица Грънчарова, на която президентът връчи мандат за съставяне на поредното служебно правителство, ѝ отправи такова предложение. Това заяви в Благоевград министър Мария Павлова, която откри нов офис на Агенцията по вписванията в областния център.

В близките дни предстои среща между кандидата за премиер Горица Грънчарова и правосъдният министър Мария Павлова, която би приела да остане и в новия служебен кабинет:

"Винаги съм приемала предизвикателството. Това не ми е първото участие в служебен кабинет, тъй че не съм човек, който бяга от предизвикателство. Ако ме поканят, ще приема".

Министърът на правосъдието подчерта колко много работа предстои в бъдещото Народно събрание, касаеща съдебната система:

"С промените в конституцията, които останаха в сила, предстои да се отворят повече от 100 закона, в които следва да се направят промени, касаещи най-вече дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Предстои работа и с оглед отменените текстове по конституцията трябва отново да се обединят двата съвета. Това не е малка по обем работа".

Политическата нестабилност влияе зле на  реформата в съдебната система, призна министър Павлова:

"Влияе дотолкова, че едни и същи законопроекти, които са готови от години, се внасят вече трети пореден парламент и не могат да стигнат до зала".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна