Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Търново посреща олимпийския шампион Магомед Рамазанов и личния му треньор Мирослав Колев

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов на летище София днес при завръщането от Олимпийските игри - 12 август 2024 г.
Снимка: БТА

Олимпийският шампион по борба свободен стил Магомед Рамазанов и личният му треньор Мирослав Колев тържествено ще бъдат посрещнати утре на стадион "Ивайло" във Велико Търново.
Съдията вдига ръката на Магомед Рамазанов при победата, с която той се класира за финала на турнира по свободна борба на Олимпийските игри в Париж в категория до 86 кг.; Снимка: БГНЕС
Борецът Магомед Рамазанов е първият олимпийски шампион на Велико Търново.
От началото на годината той е състезател на великотърновски клуб по борба "Илия Павлов", привлечен от треньора Мирослав Колев, който му помогна с българското гражданство, настаняването и спортната подготовка, разказа Петко Павлов, управител на общинското дружество "Спортни имоти и прояви":

"Това е най-големият успех на спортист, представящ Велико Търново. Това е олимпийска титла, още повече, че Магомед Рамазанов я печели и като състезател на великотърновски спортен клуб".

Олимпийският шампион и неговият треньор ще бъдат посрещнати от 10:30 часа на стадион "Ивайло" във Велико Търново:

"Ще ги очакват млади спортисти от различните спортни клубове. Има и други неща, които сме подготвили, но нека да бъдат изненада", допълни Павлов.

Има инициатива олимпийският шампион Магомед Рамазанов и неговият треньор Мирослав Колев да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на Велико Търново".
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна