Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Петрова: Изненадана съм, не очаквах да ме пуснат предсрочно от затвора

Предсрочно освобождаване на Биляна Петрова
Снимка: БГНЕС

Изненадана съм, не очаквах да ме пуснат предсрочно от затвора. Това бяха първите думи на Биляна Петрова, която беше освободена 11 месеца преди излежаването на 5- годишната присъда за получаване на подкуп. Няма да наруша условията на предсрочното освобождаване, каза тя. Биляна Петрова беше освободена от следствения арест в Бургас в 17.00 часа днес. 

След като Апелативния съд в Бургас потвърди решението на ОС в Сливен за предсрочно освобождаване на Биляна Петрова, тя излезе от следствения арест въодушевена:

"Не мога да повярвам, още съм напрегната. Много се радвам, че всичко приключи. Това е огромно изпитание - престоят в женски затвор. Не знам как е в мъжките затвори, но в женски затвор е огромно изпитание. Разказите за казармата, които съм слушала, са като "санаториум" в сравнение с дисциплината в женския затвор. Трудно ми е да повярвам, но съм щастлива и искам да върна живота си обратно отпреди кметуването".

Петрова коментира и причините, според нея, прокуратурата да внесе протест срещу решението на съда за предсрочно освобождаване:

"Обяснявам си го, защото самата аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих на бившия главен прокурор идеята за бърз процес. И тези заплахи не ги крия, винаги съм ги получавал oт деня на ареста и след ареста. Така че това беше очаквана линия на поведение".

Една от причините за предсрочното освобождаване е влошеното здравословно състояние:

"Това е счупен тас и гръбначен стълб. Развила съм много тежка остеопороза".

Платих висока цена, загубих майка си, сега се надявам да освободят и Десислава Иванчева, каза още Биляна Петрова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна