Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Христов и Специя отпаднаха за Купата на Италия

Отборът на Специя с Петко Христов в състава отпадна за купата на Италия по футбол

Последните четири мача от втория кръг за купата на Италия по футбол се изиграха вчера. Към него поетапно се присъединиха някои от елитните отбори на Ботуша, като той имаше характера на етап на 1/32-финали.
Отборът на Специя, за който се състезава българинът Петко Христов, отпадна като отстъпи срещу тима на Салернитана след равенство 3:3 в редовното време и поражение с 4:5 след изпълнение на дузпи.
Христов започна вечерта на резервната скамейка, като влезе на терена три минути преди края на редовното време. Той свърши своята работа и се разписа от бялата точка, но пропускът на съотборника му Адам Наги се оказа фатален.

В първия мач за вечерта Фрозиноне от Серия “Б” отстъпи с класическото 0:3 от друг втородивизионен отбор - Пиза. Матео Трамони откри резултата в 28-ата минута, а Николас Бонфати покачи в 44-ата. Крайният резултат оформи Алесандро Арена с гол малко преди края на редовното време в 89-ата минута.
В следващия кръг тимът на Пиза ще играе със състава на Чезена, който се справи с отбора на Верона.

Малко повече трудности изпита бившият отбор на Валери Божинов - Лече, който се справи с 2:1 срещу Мантова. Киалонда Гаспар откри резултата в 14-ата минута, като голямата драмата остана за заключителните 20 минути. Давиде Брагантини изравни в 73-тата минута и след това вече играчите на двата отбора вече се виждаха как ще играят продължения.
Само три минути по-късно Лече можеше да поведе отново, но вкараният гол гол бе отменен заради игра с ръка. Така се стигна до 86-ата минута, когато Никола Кръстович се разписа, като този път попадението бе редовно и дари победата на домакините. В следващия кръг на надпреварата Лече ще играе със Сасуоло, който изпадна от Серия “А” през последния сезон.

Отборът на Каляри също имаше щастлива вечер, като се наложи над тима на Карарезе с 3:1. Головете за победата отбелязаха Роберто Пиколи (33'), Леонардо Паволети (41') и Матео Прати (71'), а почетният гол за съперника вкара Джузепе Панико (55').
В следващия кръг Каляри ще играе с отбора на Кремонезе, който отстрани тима на Бари с 2:1.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени