Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп откровен пред Мъск в "Х": Ще имаме най-добрия "Железен купол" в света

Откриване на президентската кампания на Доналд Тръмп в Айова, 6 януари 2024 г.
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Ще имаме най-добрия "Железен купол" в света, защото е необходим само един маниак, за да започне нещо". Това каза бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп в интервю за милиардера и предприемач Илон Мъск в социалната мрежа "X".

Разговорът продължи над 2 часа и беше едно от най-очакваните събития в последните дни. Заради огромния интерес към него и броят на хората, искащи да го чуят на живо, той започна с технически проблеми. Това отложи старта му с над 40 минути.

Самият Илон Мъск заяви, че вина за забавянето е имала и хакерска атака, която силно е затруднила системите на социалната мрежа.

В интервюто Тръмп разказа в детайли за покушението срещу него, а в последствие изложи пред Илон Мъск своята визия по изключително критични за избирателите теми като нелегалната миграция към САЩ, сигурността в градовете, образованието, състоянието на икономиката и финансовото положение на американските граждани.

Не бяха подминати и теми като климатичните промени и международната обстановка.

По време на разговора Илон Мъск засегна и темата за писмото на Европейската комисия, адресирано до него, по повод интервюто, в което се напомняше, че в съответствие с новото европейско законодателство той има задължение за модерация в социалната мрежа, за да се избегне "разпространяването на опасно съдържание".

Предприемачът заяви, че в по-голямата част от живота си не е бил изявен политически и би могъл да бъде охарактеризиран като "умерен демократ“, но положението на САЩ в момента го е накарало да даде подкрепата си за Тръмп.

Остра реакция на интервюто имаше и от щаба на кандидат-президентската двойка на демократите Камала Харис и Тим Уолц, в която се казва че, цитирам: "Цялата кампания на Тръмп е в услуга на хора като него и Илон Мъск - обсебени от себе си богати хора, които ще продадат средната класа и които не могат да направят жив стрийминг през 2024 година".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени