Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Николов ще бъде помощник в националния отбор до 20 г.

Владимир Николов
Снимка: БТА

Владимир Николов ще дебютира като помощник треньор в националния отбор по волейбол за мъже под 20 години довечера, съобщиха от федерацията.

"Легендата се включи в щаба на селекционера Мирослав Живков за Балканското първенство в Сърбия (13-17 август) и предстоящото Европейско първенство в Сърбия и Гърция (26 август - 7 септември). След края на състезателната си кариерата Николов беше вече треньор на национален тим за подрастващи, както и на ВК Левски, където сега е съпрезидент на клуба.

Балканиадата започва днес в сръбския курортен град Върнячка баня. Залата носи името на баскетболната легенда Владе Дивац. Именно там ще се играе и едната група от предстоящото Европейско първенство за отборите в тази възраст (ние сме в потока в гръцкия град Арта). 

Първият мач на водения от Мирослав Живков тим е днес срещу Молдова от 21 часа. Срещата може да гледате на живо в YouTube канала на БФВ. Българският тим пристигна във Върнячка баня в понеделник и веднага направи тренировка. Днес Живков и Николов изведоха отбора за второ занимание.

България е в група В заедно с Албания, Молдова и Турция. В другата са Сърбия, Северна Македония и Гърция. Играе се всеки срещу всеки, а първите два отиват на полуфиналите", написаха на сайта на волейболната федерация.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени