Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"681 Причини": Модерен достъп до българските музеи

| обновено на 13.08.24 в 13:36
Снимка: 681prichini.bg

Стартира кампанията "681 Причини", която ще се проведе през месеците август и септември, с цел да насърчи местните жители и туристи да открият културното и историческото богатство на България, представено по модерен начин.

Организацията на цялата инициатива е поверена на компания, която предоставя достъп до онлайн платформа, където всеки може да разгледа, избере и закупи билети за културни и исторически обекти в цялата страна. Участниците имат възможността да комбинират посещения на музеи с други преживявания като концерти, фестивали и атракции.

Чрез дигитализацията на процеса се преодолява една от основните пречки за младите и технологично ориентирани хора — липсата на активно онлайн присъствие и възможност за покупка на билети при повечето културни обекти в България. Участниците не само ще подкрепят национално значима кауза, но и ще имат шанс да спечелят награди, включително круиз за двама и билети за зрелищни концерти, които ще се проведат до края на годината.

Кампанията "681 Причини" е подкрепена от Асоциацията на българските музеи и над 10 общини, включили своите музеи и туристически атракции в списъка с локации. Сред градовете, в които ще могат да се посещават обекти, са София, Стара Загора, Бургас, Пловдив и Габрово.

Платформата URBO Vibe ще служи като основен канал за избор на музеи и преживявания, а инициативата се реализира с подкрепата на спонсори като Solvex, RЕ/MAX, Ticketstation и Evia Spa & Wellness, които осигуряват четирите награди.

Чуйте подробности от разговора с Андрей Лилов, един от хората, които стоят зад кампанията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени