Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар гори в Атия, засегнал е и дворове. Екипи гасят 9 огнища в областта

Снимката е илюстративна
Снимка: БТА

Сухи треви и храсти, както и широколистна гора горят край кв. "Миньор" в Атия.  Това потвърди директорът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Николай Николаев.  Има засегнати и дворове. На място е екип на пожарната в Созопол, един от Бургас и един екип на военноморската база. Според Николаев, не се налага евакуация на хората. 

"Има вятър, но в момента не мога да кажа дали няма да се промени нещо. Но колегите казват, че ще се оправят с екипите, които са на място", коментира старши комисаря. 

Николаев коментира и другия пожар, който е на територията на Турция. 

"Екип на пожарната в Малко Търново се намира в село Сливарово. Има противопожарна наблюдателна кула. Наш екип е там и следят пожара. Сутринта той се е развивал в посока България, но сега се е насочил в друга посока. Преди половин час ни съобщиха, видимо огънят е паднал, което означава, че колегите от турска страна са го локализирали."

Други два екипа на пожарната гасят пожар в село Трояново. Там горят треви и стърнища. Вече трети ден пожарникарите се борят с пожара в района на Факия, община Средец. Там се осъществяват дежурства защото се възобновяване на отделни огнища. 

Друг пожар гори в с. Голямо Буково, община Средец от вчера. Той е бил ликвидиран преди обед, но се правят дежурства. Днес се е запалила и комбайна в района на село Дебелт. Два пожара е имало в община Айтос и един в района на Карнобат. 

Старши комисар Николай Николаев отново призова да сме бдителни при приготвянето на зимнина и да има наличие на вода и пожарогасител, при възникване на пожари. Той е категоричен, че 90% от огнищата са причинени от човешка намеса и небрежност.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени