Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Петков: Основен риск пред новото служебно правителство е Калин Стоянов да остане начело на МВР

Кирил Петков.
Снимка: БТА

Най-големият риск пред бъдещото служебно правителство е, ако Калин Стоянов остане начело на МВР . Това коментира съпредседателят на ПП ДБ Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група:

"Ами да не забравяме, че най-основната цел на един служебен кабинет е да има честни избори. От тази гледна точка, по-странното за мен не бяха "кастингите" (за министри), а митингите, които единият министър си самоорганизира. Но истината е, че Калин Стоянов не направи митингите сам. Това беше митинг, организиран от Пеевски с една единствена цел - да се опита да създаде обществено напрежение, за да запази Калин Стоянов. А на Пеевски явно му е много важно Калин Стоянов да бъде на поста си за следващите избори, което пък от наша гледна точка е най-големият риск, че въобще може да имаме честни избори, ако това е така".

Той изрази увереност, че коалиция ПП ДБ ще запази целостта си и ще се яви обединена на предстоящите предсрочни избори:

"Аз лично вярвам, че съединението прави силата".

Петков също така посочи, че Европейската прокуратура трябва да проведе докрай разследването на "Булгартрансгаз".

"Много се надявам, че Европейската прокуратура ще стигне до крайната стъпка на това разследване. Ние сме били свидетели на много започнати разследвания. Трябва да се стигне до края. Нека да коментираме, когато това се случи, но от наша гледна точка явно има защо те да са там. Не знаем точната причина за разследването - дали е "Боташ", дали е "Чирен", дали си други неща, но нека да видим Европейската прокуратура да си свърши работата".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени