Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отпадна от Каролина Плишкова след два тайбрека в Синсинати

Виктория Томова
Снимка: Ройтерс

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова напусна турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) още в първия кръг, след като загуби в два сета след тайбрек от Каролина Плишкова (Чехия). Плишкова спечели със 7:6 (3), 7:6 (3) за час и 43 минути и чака във втория кръг победителката от срещата Емма Наваро (САЩ), поставена под номер 11, и Мира Андреева (Русия).

Това е второ поредно отпадане в първия кръг на Томова в турнир от WTA. Днес обаче в няколко момента тя трябва да се сърди само на себе си, след като имаше достатъчно възможности да промени хора на двубоя.

В първия сет българката показа характер и въпреки че изоставаше с ранен пробив, успя веднага да върне. Тя можеше да спечели частта в 9-ия гейм, след като малко по-рано беше повела с 5:3 при втория си реализиран пробив в срещата. И имаше сет-пойнт с 40:30, но не успя да го затвори и позволи ри-брейк. След това резултатът стана 5:5, след като Плишкова спечели на нула и частта отиде в тайбрек. Тук отново Томова беше в много добра позиция за успех, повеждайки с 3:0. От този момент до края обаче Плишкова взе всички точки и след 7:3 сетът беше за нея.

Отново добри възможности за българката имаше и във втората част. Размяна на пет пробива я остави с предимство 3:2 и при нейно подаване, което спечели на нула и имаше преднина от 4:2.

В деветия и десетия гейм Томова пропиля общо пет сет-пойнта, губейки шансове за пробив и бърза победа. Оттам мачът отиде в ново равенство и пак тайбрек, където обаче опитната 32-годишна чехкиня не позволи колебания и се класира.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени