Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно горещо време у нас, обявен е "оранжев" код в 10 области

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

"Оранжев" код за опасно горещо време е обявен в 10 области на страната, а "жълт" за 14. Максималните температури в Западна и Централна България ще са в интервала от 32 до 39 градуса.

Днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 30° - 32° в Източна България до 37° - 39° в Западна и Централна. В София максималната температура ще е около 35°, информират от НИМХ.

В планините ще е слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра - около 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 31°.


Снимка: НИМХ

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна