Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-председателят на КФН, който подаде оставка, отива на работа в Азия

Владимир Савов
Снимка: БГНЕС

Със 109 гласа "за", 36 "против" и 16 въздържали се Народното събрание освободи от длъжност заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, който подаде оставка.

В комисията Савов ръководеше управлението "Застрахователен надзор". 
От парламентарната трибуна той подчерта, че вече 10 години работи в комисията и оставя застрахователния сектор в добро финансово състояние:

"Мотивите ми да премина на друга работа са едно ново предизвикателство, което беше поставено пред мен, и затова и взех решение да подам оставка от сегашната позиция.

Ако трябва да бъде конкретен - става въпрос за Регулаторния комитет на финансови услуги към Международния финансов център на Астана в република Казахстан".

От "Възраждане" изразиха притеснение, че Савов разполага с чувствителна информация и откриха скрити мотиви в подадената оставка. 

"Прекъсвате мандата повече от две години предсрочно, при това отивате да работите за чужда държава, дори не е в частния сектор.

А това, че секторът като цяло е в добро здраве, означава ли, че няма някоя гнила ябълка, която в момента "цъка".

И всъщност Вашето бягство в страна, и то дори извън Европейския съюз - в Азия, не е опит да избягате от отговорност и да оставите това, което се случва в застрахователния сектор, на този, който ще вади после въглените от огъня", попита Димо Дренчев от "Възраждане".
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени