Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още седмите не са насрочени и минали – Борисов заговори за 8-ми предсрочни избори

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Седем пъти правим едно и също нещо, посочи той и добави, че има поговорка, че може да се спънеш веднъж в един камък, но "ако се спънеш още един път, значи си глупав".

Той поясни, че не отговаря на нападките, за да може да се направи правителство след вота.

"С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, защото всеки ден темата в парламента е една и съща", добави той и обясни, че ако тонът между партиите остане същия, след месец и половина ситуацията ще е същата и няма да могат да говорят помежду си.

"Каквито са хората, такива са и политиците. 240 партии има. Ако не могат да си намерят за кого да гласуват, и 250 да станат, пак ще е същото. Аз не ги обвинявам", настоя още бившият премиер.

"Господ бави, но не забравя, оказа се, че така е и нашата съдебна система" - така лидерът на ГЕРБ коментира акцията срещу Румен Гайтански – Вълка,.

Преди ден Комисията за противодействие на корупцията, прокуратура и полиция влязоха в имотите на бизнесмена заради неправомерно усвоен кредит от Българската банка за развитие (ББР). Става дума за близо 150 млн. лева, дадени на фирма, свързана с Вълка.

Борисов припомни за "войната", която е водил още като кмет на София със Сергей Станишев и случилата се "криза с боклука":

"За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев - тогава като кмет на София, и премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците, когато ми правеха кризите с боклука. Когато прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е", посочи той.

За Българската банка за развитие (ББР) и бившият ѝ директор Стоян Мавродиев, който попада в обсега на започналото разследване, лидерът на ГЕРБ припомни за уволнението на Мавродиев през 2020 година и добави: Никога не съм се занимавал с тази банка пряко.

"Хубаво е, че са се задействали. Сега да проверят и "Булгартабак", както Кирил Петков е казал", препоръча той.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна