Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуцанов отвърна на Пеевски: Нормален процес е! Кандидатът се нуждае от време, за да предложи кои министри ще останат

Борислав Гуцанов
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов каза, че няма забавяне в процедурата по съставяне на служебно правителство.

Така той коментира упреците от колегата му от ДПС Делян Пеевски към президента, че нарочно бави процедурата:

"Считам, че е в разумните срокове това, което се случва в момента. В крайна сметка кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да предложи кои ще останат от старите министри, кои ще бъдат заменени. Нормален процес! Това не може да стане за 48 часа. В крайна сметка, говорим за управлението на държавата. Независимо че е служебен кабинет, все пак трябва да има едни смислени и нормални министри".

По казуса с разследвания кредит от Българската банка за развитие към фирма, свързана с Румен Гайтански-Вълка, Гуцанов заяви:

"Не мога да го коментирам, не го познавам господин Гайтански, но да се изтегли кредит от 150 милиона, необезпечен, разбирате, че е доста притеснително и няма на някой от вас или от нас да се случи. Най-вероятно има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в момента в публичното пространство, разбира се".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна