Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Националния младежки форум запознаха депутати с 12 предлагани от тях неотложни мерки

Снимка: НМФ

От Националния младежки форум (НМФ) се обръщат към млади, активни граждани, организации, местна и национална власт с оглед на наслояващото се напрежение около законодателни, политически и социални проблеми, които се отнасят пряко до младите граждани на страната.

Вчера представители на НМФ участваха в кръгла маса на тема: “Възможности за изграждане на план за регенерация и ревитализация на българската нация”. 
По време на форума е представена Декларацията на организацията по повод Деня на младежта, отбелязан в началото на тази седмица.

В нея се настоява за 12 неотложни мерки и реални действия в подкрепа на младежките политики.

Младежката политика трябва да бъде дългосрочен приоритет на всички институции и политически партии, независимо от техните партийни и политически различия. Младите хора заслужават последователна, амбициозна младежка политика, с визия не само “в бъдещето”, а тук и сега, смятат от НМФ.

"Сигурни сме, че младите хора имат отношение към политиката, но дали институциите имат отношение към младите. В предизборните кампании винаги се говори за младите хора, но обикновено след изборите нищо не се променя", коментираха пред БНР-Радио София Атанас Радев и Антонио Стоичков от ръководството на НМФ.


По време на кръглата маса председателят и заместник-председателят на Парламентарната комисия по демографската политика, децата и семейството - Костадин Костадинов и Елисавета Белобрадова са се запознали с декларацията и са поели ангажимент за вземането под внимание на описаните мерки.

Може да подкрепите Декларацията тук.

Чуйте разговора в звуковия файл.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна