Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболните национали с трети пореден успех на Балканиадата

Националите по волейбол продължават с отличното си представяне на Балканското първенство

Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20 години спечели трета поредна победа на Балканиадата в сръбския курорт Върнячка Баня. "Трикольорите", водени от треньора Мирослав Живков, победиха с 3:0 (25:15, 25:15, 25:14) състава на Турция. 

Успехът гарантира място за българите на полуфиналите срещу Гърция утре от 21:00 часа. Другият мач във финалната четворка е Сърбия-Турция.
 
Първият гейм беше доказателство колко силен елемент в играта на българите е началният удар. След равностойното начало Турция поведе с 8:5. Тогава на сервиса застана Симеон Николов и България записа шест поредни точки. Три от тях бяха асове. Турците, които бяха без загуба до днес, успяха да изравнят до 11:11. След това обаче българският тим се превърна в тотален хегемон на полето. Александър Къндев също показа колко важен е началният удар и след неговите изпълнения българите дръпнаха с 16:11. До края на гейма интрига реално нямаше.
 
Втората част отново беше демонстрация на мощ от страна на България. Само първите няколко минути бяха равностойни. В играта на "трикольорите" вървеше всичко - начален удар, блокада и атака. България поведе с 10:2 и след това всичко беше ясно.
 
Третият гейм нямаше голяма разлика с първите два. Николов застана на началния удар и България поведе с 4:0. Турците не можеха да се противопоставят и резултатът растеше непрекъснато. Блокадата също вършеше отлична работа. В нито един момент от мача Турция не у спя да намери решение за силните и добре насочени начални удари. Третата част завърши 25:14.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна