Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски заговори за президентски натиск над Горица Грънчарова-Кожарева

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Пред журналисти в Народното събрание Делян Пеевски от ДПС размаха снимка на Александър Нейчев, определяйки го като "касиера на мистър Кеш-Радев". 

Според него именно това е човекът, който оказва натиск върху посочената за следващ министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева.

"Това е човекът, който всеки ден, в парламента, от името на "мистър Кеш" - Радев, с пряк телефон оказва натиск, съм убеден, върху кандидат-премиера. Проверете този кандидат-премиер има ли собствена воля или лично се управлява от Радев! 

Ето го човекът, това е другият касиер, тайният касиер, освен Копринков, който събира рушветите на "мистър Кеш" - Радев. Изнудва, събира, влачи. Това в тази държава трябва да свърши! Имаме един фалшив президент, който в момента се опитва противоконституционно да излъчи правителство", настоя Пеевски.

Пеевски отказа да отговаря на допълнителни журналистически въпроси относно твърдението си. 

Александър Нейчев в миналото е работил в БСП, като в медийни публикации е определян като приближен на бившия председател Корнелия Нинова. По време на редвоното правителство на Кирил Петков, Нейчев е назначен от земеделския министър Христо Бозуков в управителния съвет на Южноцентралното държавно предприятие.

Пеевски също така призова държавният глава Румен Радев да си свали маската: "Ако иска да управлява, да излезе на политическия терен, а не да се опитва да си излъчи правителство, с което да фалшифицира изборите".

В заключение Пеевски бе категоричен: "Проруските проксита, които ме атакуваха, свършиха. Няма Москва да командва България".




По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна