Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър обвини Божидар Божанов в "арогантна политическа намеса" в работата на МВР

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов в "арогантна политическа намеса" в работата на МВР. 

В изявление пред журналисти Стоянов заяви: 

"Народният представител от ПП-ДБ Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП и да се интересува от материали, които се работят в службата - от кой са подадени, какво съдържат, какво е свършено по тях и реално е държал сметка защо колегите са си свършили работата". 

Според министъра, това представлява натиск от страна на депутата и той няма да допусне подобна намеса в работата на министерството.

"Ето така работят тези хора – звънят, търсят информация и притискат служителите", заяви Стоянов.

Преди ден, във връзка с информацията, излязла в публичното пространство, че ГДБОП е разпоредила спиране на сайта "novonachalo.com", МВР шефът заяви, че е наредил проверка за това кое и как се е случило и ще предостави информации. Той добави, че двама души са се асоциирали с този "фалшив" сайт и ги назова - Ивайло Мирчев и Божидар Божанов.

Днес вътрешният министър каза, че трябва да се прави разлика между свобода на словото и сайтове за разпространение на фалшива информация и манипулация.

"Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста министър на вътрешните работи, защото аз съм гарант за това да не допускам вмешателство в дейността на структурите на ведомството. Не го направих и когато бях част от техния кабинет, няма да го позволя и сега", заяви Калин Стоянов.

"Но аз няма да допусна да има политическа намеса в дейността на МВР по какъвто и да е начин и повод, от което и да е политическо лице. Аз не си позволявам да звъня на политиците и да им казвам как да си правят политиката, за това да сме наясно, няма да допусна и няма да позволя който и да било, дори и Божидар Божанов да се намесва в работата на структурите на Министерството на вътрешните работи и да упражнява натиск над служителите в ГДБОП".

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна