Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шапката на Индиана Джоунс беше продадена на търг за 630 хил. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шапката, носена от актьора Харисън Форд в една от частите от легендарната поредица Индиана Джоунс, беше продадена на търг в Лос Анджелис за 630 хил. долара, предаде Би Би Си.

Кафявата филцова шапка е характерен елемент и неизменна част образа на приключенеца археолог. Харисън Форд се появява с нея в началото на втората част от поредицата - "Индиана Джоунс и храмът на обречените" от 1984 г.

В началото на лентата, режисирана от Стивън Спилбърг, Харисън Форд носи шапката в сцената, когато той заедно със своите спътници скача от разбиващ се самолет върху надуваем сал.

От аукционната къща в Ел Ей съобщиха, че шапката е носена и от дубльора на Форд във въпросния филм - Дийн Ферандини, който почина миналата година. Аксесоарът е част от неговата лична колекция.

Шапката е произведена от базираната в Лондон Herbert Johnson Hat Company, като на подплатата отвътре има златни монограмни инициали "Ай Джей". Тя е актуализиран вариант на оригиналната такава, която Харисън Форд носи в първия филм - "Похитителите на изчезналия кивот".

Това не е първата филцова шапка от легендарния филм, която се продава на търг. През 2021 г. друга шапка от същата лента бе продадена отново на търг, но на двойно по-ниска цена - 300 хил. долара.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени