Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕРТ: Мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в петъчния инцидент

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още подробности за стрелбата в заведение в селището Ханиоти на първия ръкав на Халкидики, която се разигра в нощта на петък срещу събота. Според гръцката медия - мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в тежкия инцидент. 

Гръцката полиция не смята за случаен сериозния инцидент, съобщава като водеща новина гръцката обществена телевизия ЕРТ.

Според медията, забавянето на поръчката на групата от 7-10 българи, която е започнала инцидента е била само тривиалният повод за бутането и блъскането, последвалите сблъсъци с персонала и накрая бруталният побой над българския собственик на фирмата.

В този момент били извикани и пристигнали на място трима въоръжени охранители на заведението, които влезли в сблъсък с групата, предизвикала инцидента, и стреляли 5-6 пъти вътре в бара, като ранили един от започналите кавгата тежко в гърдите и един повърхностно в ръката, и веднага избягали.

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият дори е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият е дори е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия „Златна зора“.

Що се отнася до действителните причини за инцидента, ЕРТ съобщава, че гръцките власти са установили, че собственикът на фирмата, притежаващ бара, всъщност е поставен човек на мафиот в България, с когото предполагаемият български наркотрафикант, започнал скандала, си съперничи и искал да предизвика инцидент, за да навреди на бизнеса на бара в района на Ханиоти на Халкидики, който се разигра малко преди полунощ в петък срещу събота. 
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени