Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден безводие в Кочериново

Снимка: Pixabay

Трети ден без вода е Кочериново. Днес ще бъде извършена проверка по цялото трасе за водоподаването на града, каза кметът Станислав Горов. 

Трите общини - Рила, Кочериново и Бобошево се захранват от един водопровод, като местните управи още пролетта се събраха, за да поискат официално увеличaване на дебита на подаването на вода от язовир "Калин" и "Карагьол".

През уикенда жителите на Кочериново носеха вода в туби и бутилки от обществената чешма в центъра на града. Във връзка със спряното водоподаване общинската администрация информира на сайта, че е проведен разговор с ръководството на "Кюстендилска вода", от които очаква официално становище относно причините, довели до безводието. Оттам апелират към жителите на общината, които все още имат водоподаване, да пестят водата и да я използват единствено за питейно-битови нужди.

"Нямаме вода да, пътуваме към Балкана, за да видим какъв е проблемът. Не мога да ви кажа. Версии различни чувам. Сега ще отидем да видим. Няма вода и сме тръгнали нагоре да видим каква е причината. Ами където е ВиК-то, сега с тях заедно ще пътуваме", каза кметът на общината Светослав Горов.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени