Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постът на Петков: Пеевски проби Кожарева… Радев действа правилно!

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

"Пеевски проби Кожарева! Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава", написа във Facebook съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков като коментар на неосъщественото служебно премиерство на Горица Грънчавора-Кожарева, която отказа да смени Калин Стоянов, начело на МВР, а президентът Румен Радев пък отказа да подпише указа, с който одобрява избора ѝ за служебни министри.


"Радев действа правилно, не избяга от отговорност и използва правомощията си по Конституция. За назначението на министър-председател е необходимо поне двама души да се съгласят, което на практика въведе реално разделение на властите по новата Конституция", твърди Петков.

По думите му, оттговорността през следващите дни е в Народното събрание.

"Сега ние в парламента трябва да използваме нашите правомощия и да попълним "домовата" книга с наистина независими и качествени хора с обществено доверие, като например в Сметната палата, където процедурата може да се придвижи най-бързо.

Дългосрочната победа може да дойде само на следващите избори, когато хората със своя глас ще имат възможност да си върнат държавата обратно, където има справедливост и свобода, а не както днес се показа - зависимости!", настоява Кирил Петков.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени